Számviteli Szolgáltató Bt. oldalán

1000 V-ig minden termékdíjköteles!

Az senkinek nem jelent újdonságot, hogy a napelemek termékdíjkötelesek lettek január elsejével, hiszen hallhattunk róla eleget, azonban napelemeken túl is van élet, azaz akad a díjköteles körbe bevonható elektromos eszköz, elektronikai berendezés, amely nem kerülte el a jogalkotó figyelmét, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy eddig elkerülte azt.

Az alábbi felsorolásban kiemeltünk néhány olyan 2015. január 1-jétől termékdíjkötelesnek minősülő, a szakmát érintő termékkört, amelyek 2015. január 1-je előtt nem voltak termékdíjkötelesek.
– Elektromotor és elektromos generátor (az áramfejlesztő egység – aggregát – kivételével).
– Elektromos áramfejlesztő egység (aggregát) és forgó áramátalakító.
– Elektromos transzformátor, statikus áramátalakító (pl. egyenirányító) és induktor.

– Legfeljebb 1000 V feszültségű elektromos áramkör összekapcsolására vagy védelmére, vagy elektromos áramkörbe vagy azon belüli összekapcsolásra szolgáló készülék, (pl. kapcsolók, relék, olvadóbiztosítékok, túlfeszültség-csökkentők, dugaszok, foglalatok, lámpafoglalatok és más csatlakozók, csatlakozódobozok) optikai szálakhoz, optikai szálból álló nyalábokhoz vagy kábelekhez való csatlakozók.

A termékdíjköteles elektromos eszközöket, elektronikai berendezéseket felsoroló rész a 2011. évi LXXXV. törvény 1. mellékletének f) pontjában található, érdemes átpörgetni.

A környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény ide kattintva érhető el.

Forrás: villanylap.hu

Login