Számviteli Szolgáltató Bt. oldalán

Figyelem, már lehet regisztrálni az EKÁER-ben!

letöltésA Nemzeti Adó- és Vámhivatal néhány napja elindított Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) oldalán már regisztrálhatnak a gazdálkodók és képviselőik, valamint megjelölhetik azokat is, akik a bejelentésekre jogosultak lesznek.

A NAV oldaláról elérhető www.ekaer.nav.gov.hu portálon már aktív a regisztráció menüpont, ahol a bejelentésre kötelezettek és törvényes képviselőik regisztrálhatnak.

Szintén regisztrálhat a bejelentésre kötelezett nevében az, aki a NAV-nál állandó meghatalmazottként szerepel, vagy az is, akit az elektronikus ügyintézésre az adózó feljogosított.

A törvényes képviselő és az állandó meghatalmazott úngynevezett elsődleges felhasználóként tud regisztrálni az EKÁER-be.

A regisztráció feltétele az elsődleges felhasználók esetében az ügyfélkapus hozzáférés megléte. Aki ezzel nem rendelkezik, az nem tud az EKÁER-be regisztrálni, illetve amennyiben az ügyfélkapus jogosultsága a regisztrációt követően megszűnik, az EKÁER-be nem tud belépni.

Az elsődleges felhasználók a regisztrációt követően jogosultak más felhasználók (úgynevezett másodlagos felhasználók) számára az EKÁER-ben jogosultságokat biztosítani illetve visszavonni, valamint módosítani és a jogosultságok terjedelmét is meghatározni.

Forrás: adozona

Login