Számviteli Szolgáltató Bt. oldalán

Hamisítják a NAV weboldalát

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára – közölte a hivatal. Aki ezt használja, bajba kerülhet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnevezésének rövidítését jogtalanul használó weboldal azt a látszatot kelti, hogy a felhasználó a NAV weboldalát olvassa. A hivatal közlése szerint az itt közzétett nyomtatványok, az itt olvasható információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésük veszélyes, mert akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók számítógépére.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt „gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a nav.gov.hu címeken található. A hivatalos oldal már csak abból is egyértelműen felismerhető, hogy a hamis weboldallal ellentétben nem szerepelnek rajta (nem kormányzati) hirdetések.

Bár a NAV közleménye nem nevezi meg a konkrét oldalt, minden valószínűség szerint a nav.hu domainen elérhető szájtról van szó. Ezt a címet még 2007-ben foglalta le egy magánszemély, majd az APEH-NAV váltáskor az adóhatóság megpróbálta megszerezni, de a tulajdonos annyi pénzt kért érte, amennyit a NAV nem szeretett volna kifizetni.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket, ön pedig itt találhat vírusirtókat, ha már belefutott a kamu oldalba.

Forrás: HVG

 

Login